Aktiviteter och Träning

Hilda Hummelbo är en relativt aktiv kennel. Vi har några bruks och lydnadstränare knutna till oss på en regelbunden basis. Varför har vi det då? Genom åren jag själv har gått på brukshundsklubbar och trönat så har jag mer än en gång känt mig frustrerad över att det inte funnits förståelse kring just boxer. Det fick mig att fundera över att det måste ju även flera valpköpare uppleva. Dessutom är boxern en bruksras. En boxer är en fantastisk familjemedlem, MEN den behöver jobba för att må som bäst. En boxer är en ’vilande Porsche’ som när du börjar träna dem visar sidor man inte alltid sett innan. Try it, you’ll like it! Kommunikationen och relationen fördjupas dessutom när man aktivt tränar sin hund. Det är väldigt roligt.

Helens Hundträning
Helen Kjellander kommer flera gånger per sommarhalvår hit och har kennelläger över lördag och söndag. Utöver att hon jobbar som hundtränare på heltid och arbetar med olika sorters raser på olika nivåer så tränar och tävlar hon själv sina två boxerpojkar Guidetti och Zaccardo. Hon vet precis hur en boxer fungerar.
Dessutom är hon en jäkel på att göra det bra. Helen använder sig av positiva metoder och har som mål att man ska ha roligt med sin hund. Helen är baserad utanför Nybro. Där kan man även gå kurs på regelbunden basis i Göttorp.

Lilly Norfeldt 
Lilly jobbar också heltid med hund. En imponerande bedrift är att hon tävlat med mycket bra resultat sin gamle mops i lydnad. Nu har hon en ung kooiker, Gun.
Lilly är baserad i Våxtorp utanför Örkelljunga och man kan åka dit för individuell träning eller komma hit på Hummelbo vid vissa tillfällen då vi samlar oss några stycken. Lilly har en instagramsida som heter tormarpalilly, där lägger hon regelbundet upp träningsfilmer som man kan använda för inlärning eller inspiration. Lilly har även internetbaserade kurser för er som bor långt bort.
https://www.instagram.com/tormarpalilly 

Mental Beskrivning, MH
Inför att varje boxervalpkull är ca 1,5 år så organiserar vi MH. Har man hund från Hummelbo så förväntar jag mig att man kommer och beskriver sin hund. Ni får i mycket god tid veta plats och datum. En boxer är ju en brukshund även om de mest har funktionen av en god familjevän och brukshundar måste utvärderas för att inte tappa sina goda egenskaper (nyfikenhet, mod och bra kamp) eller skaffa nya dåliga egenskaper (t ex rädsla eller vekhet, aggressivitet) Det räcker faktiskt inte med att ni går hemma och tycker att ni ’har koll’, för det är en helt annan sak att göra MH eller sedan MT. Vi förväntar oss att ni kommer på morgonen sedan så går vi alla tillsammans och tittar på syskonen i kullen. Det är dessutom både spännande och otroligt roligt!!!
Facebookchattar
Varje kull har sin egna chatt. Där kan vi följas åt, skryta, fråga, jämföra och hjälpa varandra när vi stöter på patrull. Dessutom påminner vi om vaccinering, röntgen och allt annat. Dela foto och glädje.